IPEA

 

 

 

 

               Nyheter

 

IPEA har certifierats för att företräda svenska kunder inför EU:s myndighet för varumärken och designskydd (OHIM). Via OHIM kan man på ett kostnadseffektivt sätt registrera sitt varumärke eller design i hela EU.

 

---------------

 

 

För tredje året - i november 2014 - var IPEA ett av ca 75 företag som presenterade sina tjänster på näringslivsdagen i Vallentuna. Flera deltagare liksom besökare var intresserade av frågor kring såväl patent som varumärke och designskydd. Vid en tidigare näringslivsdag höll Lars Björklund en föreläsning om vikten av ett starkt varumärke.

 

 

-----------------

 

Även i den av Österåkers kommun arrangerade Näringslivsdagen har IPEA deltagit i tre år. Nästan 100 företag deltar i mässan i Runö-hallen. Många visar stort intresse för immaterialrätten och hur denna kan hjälpa företag att tjäna pengar.

 

 

 

 

 

 

   

  ----------------

   

   

  Ett intressant samtal - där Lars Björklund deltog - om immaterialrätt i Sverige återges i bilagan "Patent och Varumärken", som medföljde Dagens Industri den 29 november 2013, se:  http://doc.mediaplanet.com/all_projects/13220.pdf

   

   

  ---------------

   

  IPEA har nu kunder i en rad kommuner i regionen: Stockholm, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Uppdragen täcker allt från utbildning och rådgivning till konsulttjänster i samband med immaterialrättsfrågor gentemot myndigheter i Sverige och andra länder samt tvister med konkurrenter. Kontakter har vidare etablerats i Norrtälje och på Åland.